Limburgse Jagers

"Voor Elkaar, Altijd"

Welkom in het fotoarchief van het Regiment Limburgse Jagers, u aangeboden door Commandant Regiment Limburgse Jagers en Regimentsvereniging Limburgse Jagers (RLJ)

6106/6194
Home /

Fennek

Fennek_1.jpg BoxerThumbnailsColt C7-geweerBoxerThumbnailsColt C7-geweerBoxerThumbnailsColt C7-geweerBoxerThumbnailsColt C7-geweerBoxerThumbnailsColt C7-geweer

Fennek
De Fennek is vernoemd naar een kleine woestijnvos en dat niet zonder reden: hij is stil, scherp observerend, onopvallend en snel. De Fennek is dan ook een licht verkennings- en bewakingsvoertuig. Om het voertuig zo onopvallend mogelijk te laten zijn, is de motor stil. Ook de uitlaatgassen worden zo verspreid dat ze slecht te zien zijn op warmtebeelden. Ondanks dat de Fennek zelf moeilijk zichtbaar is, laat de Fennek de bemanning juist veel zien. Zo heeft het voertuig een kijker die van binnenuit naar boven wordt geschoven tot 1,5 meter boven het dak. Ook beschikt het voertuig onder andere over een warmtebeeldkijker voor zicht in het donker en een digitale camera. Er zijn in totaal zeven verschillende types van de Fennek.

Author
Fennek
Visits
1720
Rating score
no rate
Rate this photo

0 comments

Add a comment